Omgeving

 

stedelijk vertoeven tussen het groen

Veenendaal is een groeiende jonge leefstad. Centraal gelegen en goed bereikbaar. Een plaats voor ondernemers en kinderen. Veenendaal kent veel voorzieningen. Een compleet centrum met meer dan 300 winkels. Goed onderwijs en een bloeiend cultureel leven. Er is in en rondom Veenendaal genoeg te doen. Een hapje eten of een mooie wandeltocht maken. Een theatervoorstelling bijwonen of genieten van een middag zwemmen.

Veenendaal is winkelstad bij uitstek. Het aanbod van winkels is zo breed dat mensen vanuit de regio hier vaak komen om te winkelen. Winkelen in Veenendaal is aangenaam omdat winkels dicht bij elkaar liggen, deels overdekt zijn bij de Passage, Corridor en Scheepjeshof. De Hoofdstraat, Hoogstraat en de Markt werden in 2011 vernieuwd waardoor winkelen nog prettiger werd.

Winkelen gebeurt veel in Veenendaal. Veenendaal loopt voorop in Nederland op het gebied van Het Nieuwe Winkelen en de technische mogelijkheden die klanten en winkelend publiek kunnen worden geboden. Een hoger serviceniveau staat centraal bij het Nieuwe Winkelen.

 

B&B Shalom ligt in de Z.W. hoek van Veenendaal tegen de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Een prachtige fiets- of wandeltocht door de prachtige bossen is een echte aanrader.

heuvelrug

Wat te denken van een heerlijke fietstocht naar het oude stadje Amerongen waar u het kasteel van Amerongen kunt bekijken.

kasteel amerongen

Het grote en gezellige winkelcentrum van Veenendaal is bekend en een trekpleister tot ver in de omtrek en hier is een bezoek aan het “Museum Veenendaal” een aanrader om kennis te maken met de geschiedenis van Veenendaal. Op minder dan een km afstand vindt u het prachtige, pas enkele jaren geleden geheel vernieuwde zwembad en ook dierenpark Ouwehand in Rhenen is op fietsafstand gelegen. Naast Ouwehand Rhenen is er een wokrestaurant genaamd Wokpaleis en een Pannenkoekrestaurant.

Ook zijn er nog andere gebieden waar u naar toe kunt gaan, welke goed op de fiets te doen zijn. Bijvoorbeeld Kwintelooijen.

Kwintelooijen-web

Ook mooie gebieden zijn Het Henschotermeer, Het Doornse gat en de Rode haan.

 

Op loopafstand, ook aan de Dijkstraat vindt u Beauty- en  Wellness Sauna de Heuvelrug, gelegen in de prachtige natuur, zij bieden u diverse arrangementen, op hun site www.saunadeheuvelrug.nl vindt u alle informatie en mogelijkheden.  Wilt u profiteren van een stukje korting op uw bezoek aan de sauna, boek dan via de onderstaande link:

http://wellnesscentrumnederland.nl/sauna-utrecht/veenendaal/